NRC

Amsterdam

NRC
688 Employees

NRC Media is de uitgever van NRC, NRC Audio en nrc.nl. Ze zijn één van de grootste mediabedrijven van Nederland. Met ruim 350 mensen werken ze dagelijks aan topjournalistiek vanuit hun prachtige kantoor dat gevestigd is in hartje Amsterdam aan het dynamische Rokin.

Read more

Company profile

NRC Media.jpg

Over NRC Media

De redactie en uitgeverij van NRC Media streven elke dag naar uitstekende journalistiek in hun kranten, apps en website. Ze scheidden zich in maart 2010 officieel van De Persgroep en zijn nu een zelfstandig mediabedrijf. Dit bood het bedrijf nieuwe kansen om verder te innoveren en ondernemen.

NRC Media is dus een jong bedrijf, maar beheert wél cultureel erfgoed. NRC Handelsblad is namelijk in 1970 ontstaan uit een fusie van het Algemeen Handelsblad (opgericht in 1828) en de Nieuwe Rotterdamsche Courant (opgericht in 1844). Dat waren twee liberale kranten waarmee het in de loop der jaren financieel slecht ging. De fusie was dus een noodzaak om overeind te blijven. Beide kranten werkten al met een gemeenschappelijke parlementaire redactie en dezelfde buitenlandse correspondenten, dus een samenvoeging tussen de twee was een logische keuze. De nieuwe krant voerde als motto ‘Lux et Libertas’ – wat staat voor Licht en Vrijheid. Tot op de dag van vandaag wordt dit motto gevolgd in al het journalistieke werk dat ze doen.

NRC richt zich met hun kwaliteitsjournalistiek op de beslisser van vandaag en morgen. Hun lezers zijn in het algemeen hoogopgeleid, kapitaalkrachtig, autonoom en hebben een open wereldbeeld. Ze streven ernaar om hen te voorzien van relevante informatie waarmee zij zelf een mening kunnen vormen.

NRC Media heeft vandaag de dag ruim 300.000 abonnees. Het merendeel heeft een digitaal abonnement, vaak in combinatie met de zaterdagkrant. Ze focussen zich op innovatie en bedenken steeds weer nieuwe manieren om hun lezers te bereiken. Ze investeren in nieuwe printtitels, ontwikkelen online initiatieven en werken continu aan creatieve en effectieve communicatie-oplossingen voor zakelijke partners. NRC Media gaat uit van wat hun lezers en adverteerders van hun verwachten, en die verwachting willen ze altijd overtreffen.

NRC Media Vacatures.jpg

Werken bij NRC Media

NRC Media heeft ongeveer 350 mensen in dienst die allen een passie voor journalistiek hebben. Het team is een mix van jong talent en bewezen ervaring. Journalisten met absolute autoriteit op hun vakgebied versus jonge talenten met de meest innovatieve ideeën. Van een accountmanager met een indrukwekkend track record tot een bruisende marketeer die nog aan het afstuderen is.

Bij NRC Media hebben ze regelmatig vacatures openstaan: van redactioneel tot commercieel of ondersteunende functies. Ze zoeken altijd talentvolle mensen met een flinke dosis ondernemerschap. Ze kijken niet in welk hokje iemand past, maar kijken juist naar de capaciteiten van de persoon in kwestie. In de organisatie is er alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en te bewijzen. Er zijn diverse opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zowel binnen als buiten hun eigen NRC Academy.

Werken bij NRC Media.jpg

Waar zit NRC Media?

Het kantoor van NRC Media is gevestigd aan de Nes 76 in Amsterdam. Het is eenvoudig te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station stopt bus 172 op slechts 4 minuten loopafstand.