BIConsult

Utrecht

BIConsult
BIConsult levert pragmatische oplossingen die opdrachtgevers in staat stellen de besturing en resultaten van hun organisatie te verbeteren.

Door samen met de klant managementinformatie (MI)-instrumenten in te richten die naadloos aansluiten bij de specifieke informatiebehoefte en besluitvormingsprocessen van hun organisatie, levert BIConsult een belangrijke bijdrage in het succes van organisaties.

De oplossingen van BIConsult verbeteren de resultaten van de organisatie van de klant rechtstreeks. De klant krijgt het inzicht dat nodig is om effectief en onderbouwd beslissingen te nemen. Om dit keer op keer waar te maken, werkt BIConsult uitsluitend met ervaren consultants, die zeer nauw samenwerken met de klant.

Over BIConsult

BIConsult is onderdeel van The Human Network. Al voor de oprichting van BIConsult was The Human Network actief op het gebied van Business Intelligence, via haar dochterondernemingen SuperConsult en XAPConsult. Uitgaand van het celdeling-principe besloot The Human Network tot de oprichting van een bedrijf dat zich geheel zou gaan toeleggen op BI. Op deze manier zag op 1 januari 2007 BIConsult het licht.

The Human Network geeft ruim 400 top-professionals binnen 16 gespecialiseerde bedrijven de ruimte om zich te ontwikkelen in hun vakgebied, terwijl ze de klanten ondersteunen bij specialistisch advies- en capaciteitsvraagstukken.

De diensten die BIConsult aanbiedt, zijn onder te verdelen in drie niches:

  • BI & Datawarehousing

BIConsult helpt klanten bij het vertalen van bedrijfsprocessen en bedrijfsstrategieën naar informatiebehoeften. Ze helpen de kloof te overbruggen tussen de enorme hoeveelheid beschikbare gegevens en beslissingsondersteunende informatie. BIConsult richt hiertoe pragmatische en flexibele Business Intelligence-instrumenten in: dashboards, planning- en rapportageomgevingen en datawarehouses. Hierbij is techniek altijd een hulpmiddel, nooit een doel.

  • BI Consultancy

Het leveren van excellente kwaliteit gaat niet vanzelf. BIConsult werkt daarom uitsluitend met specialisten die zichzelf al lange tijd bewijzen in hun vakgebied. De specialisten van BIConsult zijn werkzaam als business analist, architect, ETL/backend-ontwikkelaar en rapportageontwikkelaar. Alle specialisten zijn expert op het gebied van meerdere BI-technologiën: MS SQL Server, Informatica Powercenter, Business Objects, Cognos, Oracle (OBIEE/OWB), SAP BW, Qlikview en SAS.

  • BI Competency Center

Een goede organisatie van de managementinformatievoorziening zorgt ervoor dat kennis van de organisatie, haar processen en analyse samenkomt met kennis van ICT en BI. Hierbij is ICT meer dan het opleveren van de BI-producten, en begrijpt de organisatie echt hoe BI haar besluitvorming optimaal kan ondersteunen. Een goed ingericht Business Intelligence Competency Center (BICC) voorziet hierin, en zorgt dat BI aantoonbaar bijdraagt aan de realisatie van organisatiedoelstellingen.

BIConsult helpt organisaties hun BICC zodanig in te richten dat ze optimaal rendement uit BI-investeringen halen.

Klanten en projecten

Het begrijpen van businessprocessen is erg belangrijk binnen BI. Consultants bij BIConsult hebben relevante ervaring in verschillende sectoren opgedaan, bij onder meer de volgende klanten:

Werken bij BIConsult

Location

Orteliuslaan 855 , Utrecht
Address
Orteliuslaan 855
Utrecht