Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)

Het FWO ondersteunt fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek, stimuleert internationale samenwerking en pleit voor gelijke kansen.

Over het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)

Wetenschap opent nieuwe horizonten
Wetenschap verlegt de grenzen van onze kennis. Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) is het agentschap dat fundamenteel, kennisgrensverleggend en strategisch wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten van de Vlaamse Gemeenschap ondersteunt. Het fonds stimuleert ook de samenwerking tussen de Vlaamse universiteiten en andere onderzoeksinstellingen.

Wetenschap schept kansen
Fundamenteel wetenschappelijk onderzoek richt zich op het uitdiepen van de kennis over de mens en zijn omgeving. Met het kennisniveau van onze samenleving groeit de levenskwaliteit in het algemeen en de kwaliteit van de opleidingen in het bijzonder. Zo krijgen jonge mensen alle kansen om hun talenten te ontplooien in een brede waaier disciplines.

Door het FWO gefinancierd onderzoek, in het bijzonder het Strategisch Basisonderzoek, vormt ook een belangrijke stap in de valorisatie van de wetenschappelijke doorbraken.

Wetenschap is essentieel voor ons welzijn
Het hoge kennisniveau in combinatie met het gevormde menselijk kapitaal leiden op lange termijn tot gericht en toegepast onderzoek, dat ook een beleidsondersteunende functie heeft. Zo kunnen bepaalde economische of maatschappelijke keuzes ook aangestuurd worden  door excellente onderzoeksgroepen. Niet verwonderlijk, want kennisgrensverleggend onderzoek kan aan de basis liggen voor een oplossing voor de grote maatschappelijke uitdagingen (milieu, mobiliteit, gezondheid,…) van vandaag. Wetenschap is de motor van innovatie.

Op korte termijn zal fundamenteel onderzoek zelden tot economische of maatschappelijke valorisatie leiden. Op lange termijn is het essentieel voor onze welvaart en ons welzijn. Daarom is het FWO aangewezen op de financiële steun van de overheid. Een evenwichtige verdeling van de middelen tussen gericht en niet-gericht onderzoek is noodzakelijk.

Het FWO zet, met het financieren van het Strategisch onderzoek in meest ruime zin, zelf reeds een belangrijke stap naar valorisatie.

breaker

Waar ligt het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek

Het FWO is op verschillende manieren gemakkelijk te bereiken;

  • Met de trein: Brussel, Centraal Station. Van het Centraal Station naar het FWO is het slechts 10 minuten te voet. U kan ook de metro nemen;
  • Met de metro (MIVB): Metrostation Troon of Naamse Poort
  • Vanaf Noordstation: metro Rogier, lijn 2 of 6 richting Koning Boudewijn of Simonis (Leopold II).
  • Vanaf Zuidstation: lijn 2 of 6 richting Simonis (Elisabeth)
  • Parkeren: U kan gebruik maken van de parkeergarage Parking 2 Portes: Waterloolaan 2a, 1000 Brussel (open 6:30 tot 2 uur)

          

2 open jobs

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO), Brussel
Het analyseren, ontwikkelen en testen van software ten einde binnen de geplande termijn kwalitatief hoogstaande applicaties en toepassingen op te...
Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO), Brussel

Het FWO heeft een vacature voor een programmeur (m/v). Lees gauw verder en ontdek of deze functie past bij jouw...

Location

Egmontstraat  5, Brussel
Address
Egmontstraat 5
Brussel